Paylaşmak kolay!
TEMÖB Etkinliği
Hasan Baltalar
3 Şubat 2010 Çarşamba
64492 Görüntülenme
12 Yorum

2 Şubat 2010 Salı günü, çeşitli üniversitelerdeki endüstri mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 29. Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması’na, sosyal sorumluluk kapsamında davetli konuşmacı olarak katıldım.

TEMÖB nedir?

b086i001.jpgKürsüde
b086i001.jpgKürsüde

Katılım ve içerik açısından Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olarak kabul edilen Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması (kısa adıyla TEMÖB) tamamen öğrenci tabanında organize ediliyor; konferanslar yoluyla bilgi alışverişi ve yanı sıra eğlence içeriyor. Şubat ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlenen TEMÖB’e, her seferinde farklı bir üniversitenin endüstri mühendisliği bölümü öğrencileri ev sahipliği yapıyor. Etkinliğin bir sonraki dönem çalışmaları bir yıl öncesinden, üniversite temsilcilerinin kararı ile belirleniyor. Organizasyon sadece endüstri mühendisliğini değil, tüm mühendislikleri ve ülkeyi yakından ilgilendiren bir tema seçiyor ve ilgili uzmanlar konuşma yapmak üzere çağırılıyor. Etkinliği, ev sahipliği yapan üniversite ve sponsor kuruluşlar destekliyor. Katılımcı öğrencilerden de sembolik bir katılım ücreti alınıyor.

Tema nasıl seçiliyor?

Bugüne kadar yapılan organizasyonlarda teknoloji politikaları ve yönetimi, girişimcilik, küreselleşme, bilgi ekonomisi, mühendislik yönetimi, değişim yönetimi, kurumsal çeviklik ve inovasyon gibi konular işlenmiş.

Üyesi olduğum bir elektronik gruba Gaziantep Üniversitesi Yenilikçilik Kulübü tarafından Haziran 2009’da gönderilen bir mesaj, bu son etkinliğin teması hakkında öneri istiyordu. Gruba bu sorunun sorulması ve altı bine yakın endüstri mühendisinin arayışının sorgulanması dikkatimi çekmişti.

Bu mesaja cevap vererek, kurumsallaşma konusunu seçmelerini önerdim. Sebebini de şöyle açıkladım: “Endüstri mühendislerinin bu konuya eğilmesi, mezuniyet sonrası işletmelerde yaşadıkları birçok sıkıntının nedenlerini anlamaları bakımından çok büyük önem taşıyor. Üstelik patronlar kurumsallaşma konusundaki gelişmeleri, (adını kurumsallaşma koymasa da) daha çok endüstri mühendislerinden bekliyor. Kısacası olay iki yönlü seyrediyor. Endüstri mühendisleri bir yandan işletmenin kurumsallaşamamasının neden olduğu sıkıntıları yaşarken, bir yandan da bunlara çözüm bulmaya zorlanıyor.”

Organizasyon, önerimi uygun bularak “Kurumsallaşma ve Kurumsallaşma Süreci” konusunu tema olarak seçti.

Değerlendirme

b086i002.jpgSoru Soran Bir Öğrenci
b086i002.jpgSoru Soran Bir Öğrenci

Etkinlik, iş ve iş hayatı konusunda henüz bir tecrübesi olmayan üniversite öğrencilerinden beklenmeyecek kadar iyi organize edilmişti. Organizasyon sorumluları özel giyimleriyle hemen fark edilebiliyordu. Konuşmacı ve katılımcı konuklara örnek bir ev sahipliğiyle yardımcı oldular. Katılım oldukça yüksekti ve konuya olan ilgi çok fazlaydı. Konuşma yaptığım ilk günün konferanslarını tamamen izledim. Yabancı bir aile şirketi olan Özmaya’yı temsilen gelen Oktay Demirci, firmasının kurumsal uygulamalarını anlattı. Kalitest’ten Canan Topçu, kurumsallaşma ile kalite sistemleri arasındaki ilişkiye ve yanlış uygulamalara vurgu yaptı.

Teşekkür ve Kutlama

Organize eden öğrencilerin gayretini takdir ettiğim bu etkinliğe emeği geçen, başta Gaziantep Üniversitesi Yenilikçilik Kulübü yöneticileri ve onlara liderlik ederek destekleyen bölüm başkanları Prof Dr Türkay Dereli’yi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Konuşmamdan sonra kutlamak için adeta sıraya giren katılımcı öğrenci arkadaşlara da iltifatlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Mezuniyetlerinden sonra, aile işletmelerinin kurumsallaşmasına katkıda bulunan birer mühendis olmalarından ve şahsen buna küçük de olsa bir katkıda bulunmuş olmaktan sevinç duyacağım.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Gösterilen Yorumlar: 1 - 10 (Toplam: 12) | Sonraki | Son
Tamer Hisar
Konuk
Comment
TEMÖB
Yorum 12 (11 Mart 2010 21:14)
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim. TEMÖB Gaziantep’deki yol gösterici konuşmalarınız nedeniyle, meraktan katıldığım toplantı benim için kariyer yolumu çizmeme vesile oldu. Bana ve katılımcı arkadaşlara katkılarınızdan dolayı kendim ve katılım grubumuz adına tekrar teşekkür etmek isterim.
Buğra Han Bebek
Konuk
Comment
Teşekkürler
Yorum 11 (22 Şubat 2010 20:55)
29. TEMÖB’te tecrübeleri ve bilgileriyle aydınlatan, Gaziantep’te bizleri yalnız bırakmayan tüm konuşmacılarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım.

Buğra Han Bebek (Organizasyon Ekibi)
Kenan Arıcı
Konuk
Comment
Tebrik
Yorum 10 (22 Şubat 2010 09:45)
Sevgili kardeşim. Bu çalışmalarından dolayı seni kutluyorum. Mekân olarak bana uzak olduğu için katılamadım. Ama bizim gibi katılamayanlar için tebliği sitende yayınlayıp bizleri de bilgilendirsen seviniriz. Başarılı çalışmalarının devamı dileğiyle.

Kenan Arıcı (Orman End. Müh.)
Ahmet Uman
Konuk
Comment
Beklediğim Gibi
Yorum 9 (21 Şubat 2010 21:17)
Bilgi birikiminizi yetişen gençliğe aktardığınız için sizi kutlarım. Eminim öğrenciler çok faydalanmıştır.
İrfan İpek
Konuk
Comment
Tekrar görüşmek ümidiyle
Yorum 8 (09 Şubat 2010 14:19)
Sizinle buluşmak, tecrübelerinizi dinlemek çok güzel. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Erdem Çelebi
Konuk
Comment
Selamlar
Yorum 7 (06 Şubat 2010 19:32)
Sizi havaalanında karşılayan ekipteydim. Bizimle bilgilerinizi paylaştığınız için size çok teşekkür ediyorum. Sizi dinlemek güzeldi. Umarım bir gün bir başka etkinlikte yine bır fırsat bulurum. Sevgilerle.
Nevcihan Toraman
Konuk
Comment
29. TEMÖB
Yorum 6 (06 Şubat 2010 18:19)
Yaptığınız tüm güzel yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. Organizasyon olarak sizi memnun edebildiysek, ne mutlu bize.

Size, Sn Canan Topçu’ya, Sn Oktay Demirci’ye, Sn Münir Arıkan’a ve diğer günler organizasyonumuzda bulunan tüm konuşmacı katılımcılarımıza, organizasyondaki tüm arkadaşlarım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Sizleri ağırlamak bizim için onurdu. Sizlerden çok güzel ve faydalı bilgiler edindik.

Tekrar görüşmek ümidiyle, saygılar.
Merve Elbir
Konuk
Comment
Teşekkürler
Yorum 5 (06 Şubat 2010 13:22)
Fatih Üniversitesi Endüstri Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisiyim. Sizinle TEMÖB’de buluşmak, tecrübelerinizi dinlemek çok güzeldi. Sıkılmadan, dikkatle izledim ve bilgilendim. Ayrıca bize karşı gösterdiğiniz sevgi ve saygı, gözümüzden kaçmadı. Başka güzel organızasyonlarda sizi dinleyebilmek dileklerımle.
Canan Topcu
Konuk
Comment
29. TEMÖB
Yorum 4 (04 Şubat 2010 17:21)
29. TEMÖB’e konuşmacı olarak katılmak, benim için gerçekten mutluluk vericiydi. Öncelikle organizasyon komitesindeki öğrencilere, ilgileri ve misafirperverlikleri için teşekkür etmek istiyorum.

Bizler konuşmacı olarak yaptığımız sunumlarla inşallah öğrencilerin beklentilerini karşılamışızdır. Onlara bilgi olarak yaptığımız katkı ne kadar oldu bilemiyorum; ancak ben kendi adıma diğer konuşmacılardan çok şey öğrendim. Bu vesile ile Sn Hasan Baltalar, Sn Oktay Demirci ve Sn Münir Arıkan’a, paylaştıkları bilgiler için teşekkür ediyorum. Gençlerin geleceğe daha hazırlıklı ve donanımlı olmalarına katkı sağlayacak bu tarz organizasyonların çoğalmasını diliyorum. Tekrar karşılaşabilmek ümidiyle.

Canan Topcu (Kalitest Belgelendirme Hizmetleri Baş Denetçisi, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi)
Sabit Tunçel
Konuk
Comment
Tebrik
Yorum 3 (04 Şubat 2010 14:24)
Üstad, yorumlardan anladığım kadarı ile etkinlik çok verimli geçmiş. Öğrencilerin ve üniversitenin gayretinin yanında konuşmacıların da konuya duyarlı yaklaşımı ve beklenilen özeni göstermiş olmaları, geleceğin mühendis adayları için büyük fırsat. Özel sektörden bir çok üst düzey yönetici ile tanışmış ve sohbet etmiş olmaları, geleceğe ve mesleğe bakışları açısından oldukça önemli.

Ben işlerimin yoğunluğu nedeni ile katılamadım ama gönüllerimiz birlikte. Tekrar tebrik ediyorum.

Sabit Tunçel (Mba, Ağaçişleri End. Yük. Müh.)
Gösterilen Yorumlar: 1 - 10 (Toplam: 12) | Sonraki | Son

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.