Gilbert Keith Chesterton, “Eğitim toplumun nesilden nesile geçen ruhudur” der. Aile şirketlerinin kurumsallaşarak nesilden nesile geçmesinin gereğini savunan biri olarak, bu süreçte eğitimin rolünü elbette göz ardı edemezdim. Şirketlerdeki kurumsallaşma süreçlerinin yönetiminde de eğitim önemli başlıklardan birini oluşturuyor.

Uzmanlık alanımın gereği olarak sadece kurumsal gelişim eğitimleri veriyorum. Aşağıda kendi kurguladığım, bilgi ve tecrübelerimi yansıttığım eğitimler hakkında bilgiler yer alıyor. Zihin Haritalama Tekniği, konu olarak kişisel gelişime dönük gibi görünse de “beyin gücünü işgücüne dönüştürmesi” bakımından küçük bir ayrıcalık olarak portföyümde yer alıyor.

Bu eğitimlerden faydalanmak isterseniz lütfen buraya tıklayınız ve iletişim formunu, konu başlığını “Eğitim” olarak seçip doldurunuz.

 

Ağdüzen Organizasyon Eğitimi

Fütürist Jon Husband tarafından ortaya atılan “Wirearchy” teorisinden hareketle, hiyerarşik (sıradüzen) organizasyonlara alternatif olarak geliştirdiğim ve kurumsallaşma sürecini yönettiğim şirketlerde uyguladığım Ağdüzen Organizasyon’un nasıl oluşturulacağının anlatıldığı bir eğitimdir. Detaylı bilgi için buraya tıklayarak konuyla ilgili makalemi okuyabilirsiniz. Eğitimin süresi 1 gündür.

 

Aile Şirketlerinde Kariyer Eğitimi

Aile şirketlerinde çalışan veya çalışmayı düşünen bireylerin başarılı olabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiğinin açıklandığı bir eğitimdir. Eğitimde ayrıca çalışma hayatına yeni atılacak veya iş değiştirecek kişilerin, tercihini hangi tip firmalardan yana yapmaları gerektiğine dair önemli ipuçları da verilmektedir. Süresi 4 saattir.

 

Kurumsallaşma Süreci Kavram Eğitimi

Aile şirketleri ve kurumsallaşma kavramlarının gerçek anlamlarıyla anlatıldığı, kurumsallaşmanın bir süreç olarak ele alınıp uygulanmasının öneminin açıklandığı bir eğitimdir. Bugüne kadar çok sayıda aile şirketi ve üniversitede seminer formatında sunulmuş ve büyük ilgi görmüştür. Süresi 4 saattir.

 

Kurumsallaşma Süreci Metodoloji Eğitimi

Kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla işletmelerde yapılacak çalışmaların, mühendislik anlayışıyla bir süreç haline getirilerek saptanma ve uygulanma şeklinin anlatıldığı bir eğitimdir. 2000 yılından bu yana uyguladığım ve başarılı sonuçlar aldığım Kurumsallaşma Mühendisliği yaklaşımı, bir uygulama çözümü olarak açıklanmaktadır.

Eğitimin ayrıntıları için lütfen tıklayınız.
 

Zihin Haritalama Tekniği Eğitimi

1960’larda İngiliz psikolog Tony Buzan’ın, üniversitede aktarılan ders materyalini geleneksel yöntemlerle çalışmanın bir hayli karmaşık ve yeterince verimli olmayan bir iş olduğunu düşünerek geliştirdiği Zihin Haritalama (Mind Mapping) tekniği, hem Kurumsallaşma Mühendisliği çalışmalarında, hem de işletmedeki iş süreçlerinin yapılandırılması ve yönetilmesinde fayda ve verimlilik sağlamaktadır. Zihin Haritalama Tekniği eğitimi, bu tekniğin ve kullanılışının ayrıntılı olarak anlatıldığı bir eğitimdir.

Harita

Gezinti yaptığınız bu sitenin tasarımında da bu metottan faydalanılmış ve sitenin öncelikle zihin haritası yapılandırılarak, daha sonra bu yapıya göre sayfaların içeriği oluşturulmuştur. Sağ tarafta yer alan resmin üzerine tıklayarak, haritanın bütününü görüntülemeniz mümkündür.

Eğitimin ayrıntıları için lütfen tıklayınız.

Bu sayfaya ait son güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar, Saat 19:47