Bu sayfada, kullandığım ve çok faydalandığım bazı yazılımlar ile internet sitelerini kısaca tanıtmak istedim. Yazılımları, paragraftaki başlıklarına tıklayarak indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. İndirdiğiniz tüm yazılımları, iyi bilinen bir virüs tarayıcı ile kontrol etmenizi öneririm.

Kullanışlı Yazılımlar

Firefox

Mozilla Firefox: Yaygın olarak kullanılan, özgür bir web tarayıcısıdır. Firefox, kullanıcılar için birçok gelişmiş özellikle birlikte güvenlik, kişiselleştirme gibi konularda da üstündür. Firefox ile İnternet’te daha hızlı ve güvenli bir şekilde gezinirsiniz. Geliştirilen eklentiler ile diğer tarayıcılarla yapamadığınız birçok faydalı işlevi yerine getirebilirsiniz.

Open Workbench

Open Workbench: Proje yönetimi konusunda bir numaralı seçenek olan Microsoft Project ürününe, özgür yazılım tercih edenler için en güçlü alternatif olarak gösterilen açık kaynaklı yazılımdır.

Deductus

Deductus: Türkçe’ye tercümesi tarafımdan gerçekleştirilen Deductus, Windows Explorer’a benzeyen arayüzü ile oldukça başarılı bir disk kataloglama aracıdır. CDROM, DVD, ZIP Disk ve diğer çıkarılabilir disklerdeki verilerinizin kısayollarını depolayarak, bu sürücüler bilgisayarınıza bağlı değilken de içinde arama yapabilmenizi sağlar. Metin dosyaları, HTML dosyaları, dökümanlar (DOC, PDF, RTF) ve MP3 parçalarını destekler ve bu dosyalar içinden arama yapabilir. ZIP, RAR, ACE ve tar.gz arşivlerini tanır ve bunlar içinden depolama yapabilir.

Blumind

Blumind: Türkçe’ye tercümesi yine tarafımdan gerçekleştirilen Blumind, özgür, hafif ve pratik bir zihin haritalama (mind mapping) yazılımıdır. Düşüncelerinizi görsel olarak ifade edebilmenize imkân tanıyan zihin haritalama tekniğinden, bilgisayarınızı kullanarak yararlanabilmeniz için geliştirilmiştir. Yalnızca 852 KB büyüklüğünde olan Blumind, çalışmak için Microsoft .net yazılımına gerek duymaktadır. Yazılımı, kurulum programı aracılığı ile bilgisayarınıza kurabileceğiniz gibi, portatif sürümü ile bir flash bellek üzerinde de çalıştırabilirsiniz.

Kullanışlı İnternet Adresleri

Virus Total: Bu faydalı siteye, virüs taşıdığından şüphelendiğiniz herhangi bir dosyayı gönderdiğiniz takdirde onu elliden fazla antivirus yazılımı ile tarayıp size rapor veriyor.

Time.is: Bu siteden yedi milyon konuma ait atom saati ile senkronize vakit bilgisini 46 dilde edinebilirsiniz. Site size, bilgisayarınızın saatinin geri veya ileri durumda olduğunu da bildiriyor.

Nöbetçi Eczaneler: Site, Türkiye’nin her yerindeki nöbetçi eczaneleri sorgulamanızı ve onlara telefonla ulaşmanızı sağlıyor.

Türkçe Karakter Araçları: Sinan İlyas’a ait bu site ile bir metindeki bozuk Türkçe karakterleri düzeltebilir, metni Türkçe karakterli veya Türkçe karaktersiz hale getirebilirsiniz.