Aşağıda, kurumsallaşma süreçleri esnasında çalışmalarımı izleyen ve değerlendiren bazı işadamlarının hakkımdaki düşüncelerine yer verdim. Teveccühlerinden dolayı kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.

Oldukça fazla yol aldık!

Hasan Bey’i üç yıl kadar süren çalışmamız öncesinde, firmamızda kurumsallaşma çalışmalarını koordine etmek üzere ben davet etmiştim. Süreç sonunda ayrılırken de oldukça fazla yol aldığımızı söyleyebilirim.

Seçimini beraber iken bir proje ile yaptığımız, kendisinden sonra başlayıp tamamladığımız ERP uygulamamızı etkin bir şekilde kullanmaktayız.

Kendisinin, kurumsallaşmak isteyen firmalar için iyi bir süreç yöneticisi, bu konuda en azından bir şeyler yapmak isteyenler için ise yol gösterici iyi bir danışman olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Mehmet Özbağdatlı
Aldora AŞ Yönetim Kurulu Üyesi

Tam açıklık içinde çalıştım!

Hasan Bey ile firma sırrı olan bilgilerin aramızda kalacağına güvenerek tam açıklık içinde çalıştım. Kendisine danıştığım her konuda, düşünebildiğim ve düşünemediğim bütün yönleriyle değerlendirilmiş görüşler aldım.

“Sen olsan ne yapardın?” sorusunu sorana kadar şahsi kanaatine yönlendirmeyen ve alternatifler konusunda kararı benim vermemi bekleyen, sorulduğunda görüşlerinin nedenini de izah eden tarafsız yaklaşımını çok takdir ediyorum. İşime yarayacağını düşündüğü seviyede bilgi sahibi olmadığı kanaatinde olduğu zaman “Bunu araştırayım ve size görüşümü öyle takdim edeyim” demesi de çok farklıdır.

Zaman konusundaki disiplini, araştırmacı yapısı, mükemmeliyetçiliği, uzlaşmacı yaklaşımı, rapor ve dokümantasyon titizliği, ilk anda hemen söyleyebileceğim özellikleridir. “Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması” konusunda belirlediği misyon ve vizyonundan hiç sapmaması, her projesinde bir ustalık eseri oluşturma gayreti ile çalışması ve kazanç endeksli olmayan enerjisi, bugünün dünyasında az rastlanan ve çok önemli bir profesyonelliktir.

Tacettin İleri
Makim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı

Doğru adrestesiniz!

İşinizi ciddiye alıyorsanız, gelişmek ve genişlemek vizyonuna sahipseniz, iyi yapılanların kendi yönetiminizden ve yanlışların çalışma arkadaşlarınızdan kaynaklandığına inanıyor değilseniz, doğru adrestesiniz. Emin olun, siz ve ekibinizin Hasan Bey’e danışacakları ve ondan öğrenecekleri vardır.

Kaan Maşlak
Panelsan AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü

Şirket için iyi bir seçimdi!

Hasan Bey ile Makim Grubu’nun yeniden yapılanma çalışmaları sırasında tanışma fırsatını buldum. Şirketin iki ana ortağının talebi üzerine katkıda bulunduğumuz bu çalışmanın genel koordinasyonunu yapan Hasan Bey’in bu şirket için iyi bir seçim (hatta bir şans) olduğunu gördüm.

Yaptığı işi ciddiye alan, kendisini çalışmaya her yönüyle katan, beklenen ve istenenin çok ötesinde katkıda bulunarak çalışmaya pozitif bir yön veren yapısıyla takdir ettiğim ve bu tür çalışmalar için herkese hararetle tavsiye edebileceğim bir uzmandır Hasan Bey.

Konusuna vukufiyetinin yanı sıra yeni fikirleri ve bilimsel gelişmeleri iyi takip eden, onları çalışmalarında uygulayan, kendini sürekli geliştiren yapısıyla kurumsal yeniden yapılanma çalışmalarında istifade edilebilecek yetkin bir uzman olduğu kanaatindeyim.

Metin Alpaslan
Yıldızlar Eğitim Organizasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı

Mesleğine tutku ile bağlı!

Hasan Bey ile yönetim kurulu başkanvekili olarak Makim AŞ’de görev yaparken, kurumsallaşma çalışmalarını özetleyen bir sunum esnasında tanıştım. Hazırlanan sunumun profesyonelliği, kendisinin olaylara gerçekçi yaklaşımı ve mesleğine gösterdiği saygı beni oldukça etkilemişti.

Sonraki zamanlarda da kendisi ile birlikte çalışma ve kurumsallaşma alanındaki bilgi ve uygulama derinliğini yakından görme imkânım oldu. Hasan Baltalar mesleğine tutku ile bağlı, konusuna hâkim, derin bilgi ve tecrübesi ile mutlaka faydalanılması gereken biridir.

KOBİ’lerin daha verimli çalışabilmeleri ve daha uzun ömürlü olabilmeleri, şirketlerin şahıs yönetiminden çıkarılıp kurumsal bir yapıya dönüşmeleri ile mümkündür. Bu uzun ve meşakkatli süreçte Hasan Bey’in bilgi ve tecrübelerinden tüm KOBİ’lerin yararlanması, kanaatimce kendileri için çok faydalı olacaktır.

Kendisinin tecrübelerinden hâlâ yararlanan biri olarak, tüm vizyon sahibi, geleceğini düşünen KOBİ’lere Hasan Baltalar ile birlikte çalışmalarını özellikle tavsiye ediyorum.

Ahmet Zeki Demir
KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Eski İş Geliştirme Müdürü