Paylaşmak kolay!
Borsa ve Maymun
Anonim
20 Şubat 2010 Cumartesi
9215 Görüntülenme
2 Yorum

Bir zamanlar bir köye bir adam gelmiş ve tanesi 10 liradan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.

hqdefault.jpgResim: ytimg.com
hqdefault.jpgResim: ytimg.com

Adam binlerce maymunu 10 liradan satın alınca ortalıkta maymun azalmış, yakalaması da zorlaşmış. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken, adam tanesine 20 lira vereceğini söylemiş. Tekrar heveslenen köylüler, tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar.

Adam bir süre sonra da fiyatı 25 liraya çıkarmış. Ancak bırakın yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam fiyatı 50 liraya çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini ve yardımcısının kendisi yerine alım yapacağını söylemiş.

O yokken yardımcısı köylülere “Şu büyük kafesteki maymunlar var ya, ben onların tamamını size tanesi 35 liradan satayım, siz de adam gelince ona 50 liradan satarsınız.” demiş.

Köylüler birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar. Ancak sonra, ne adamı ne de yardımcısını gören olmamış.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 
 

Yorumlar

T. Özkan Başaran
Konuk
Comment
Kıssadan hisse çıkaranlar olacak mı acaba?
Yorum 2 (25 Mart 2011 07:30)
İşte borsanın çalışma sistemi budur. Kıssa’dan hisse çıkarabilenler kazanacaktır.

Yalnız ABD’nin bu derece kalkınabilmesinin ana sebebinin borsa olduğunu unutmadan bilgilenmekte fayda bulunduğunu aklımızın bir kenarına koyalım. Borsada kumar oynamışların acı hikayelerini dinlediğimiz kadar, çok başarılı olmuş yatırımcıların öğütlerine de kulak tıkamayalım. Borsa, ülkelerin kalkınması için en önemli yoldur, olmazsa olmazdır.

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.