Paylaşmak kolay!
Kişisel Marka Ölçümü
Hasan Baltalar
28 Ağustos 2012 Salı
8254 Görüntülenme
2 Yorum

Haziran ayında “Kişisel Markalaşma” konulu bir konferansa katılmıştım. Konferans, Ankara Üniversitesi Fikrî ve Sınaî Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenmiş ve kişisel markalaşma stratejisti Sn Petek Kabakcı tarafından sunulmuştu. Bu yazımda size, konferansta öğrendiğim harika bir araçtan söz etmek istiyorum.

Neden katıldım?

Konferansa katılım amacım, bir süredir kaçınılmaz olarak içinde bulunduğum markalaşma sürecinde kat ettiğim yolu ölçmek ve bu amaçla yaptıklarımın doğruluğunu sınamaktı.

Konuşmacı, özellikle freelance tarzında (yani kendi adına) çalışanların, kişisel markalarını oluşturmaları için takip etmeleri gereken adımlardan bahsetti. Bunların başlangıçta yaptığım iş planındaki adımlarla paralellik sergilediğini ve mantıklı bir yol belirlediğimi anlamak, benim için keyif vericiydi.

Ancak belirlenen yol tamamdı da, nereye ulaşmıştım? Gelinen noktanın nicel bir ölçüm metodu var mıydı?

Konferansta konuşmacıdan bu konuda da faydalanmıştık. Bahsettiği araç, bir kişisel markanın sayısal dünyadaki ölçümünü yapmaya yarıyordu: “Online ID Calculator”.

Günümüzde teknoloji ve İnternet’in iş yaşamında kapladığı yeri inkâr edemeyeceğimize göre, internetteki belirginliğe dair yapılacak bir ölçüme güvenmemiz sanırım yersiz olmayacaktı. Sn Kabakcı buna o kadar önem veriyordu ki, “Çocuğunuza isim koyarken, bu isme ait alan adının müsait olup olmadığını kontrol edin” diyordu.

Online ID Calculator

Burada bir video ile tanıtılan araç, “Career Distinction” kitabının yazarları olan William Arruda ve Kirsten Dixson tarafından geliştirilmiş. İnternet sitelerinde verilen bilgilere göre Arruda, bir kişisel markalaşma gurusu. Dixson da, kariyer geliştirmek için internetin kullanımı konusunda otorite sayılıyor.

Bugüne kadar 111.000’den fazla kişi tarafından kullanılan, ücretsiz ve üyelik bile gerektirmeyen aracın internet sitesine girdiğinizde sizden, sonraki bilgilendirmelerde kullanılmak üzere bir e-posta adresi isteniyor. Daha sonraki basamakta ise profilinizle ilgili bazı bilgiler vererek teste başlıyorsunuz.

Test sırasında araç sizden internet tarayıcınızın ayrı bir sayfasında “Google” arama motorunu açarak, arama çubuğuna çift tırnak karakterleri içinde tam adınızı yazmanızı ve aramayı başlatmanızı istiyor. Akabinde de Google’dan gelen sonuçlara dair sorular sorarak, cevaplandırmanızı istiyor. Hepsi bu!

Testi tamamladığınızda size, sonuca ait 4 bölümlü bir grafik ile 4 maddelik değerlendirme metni ve internet siteniz veya blogunuza yerleştirebileceğiniz bir kod (badge) sunuluyor.

Hasan Baltalar bir “Sayısal Belirgin”

Aşağıdaki şekil, kendi adıma dürüstçe tamamladığım testin sonuç grafiğidir. Test benim internetteki hacimsel ve ilişkisel varlığıma tam not vermiş görünüyor ve beni en üst seviyede “Sayısal Belirgin” olarak tanımlıyor. Yanı sıra gelen yorumlarda da, belirginlik dışındaki konularda daha neleri yapmam gerektiğine değiniyor.

b120i001.pngBelirginlik Grafiğim
Online ID Calculator
b120i001.pngBelirginlik Grafiğim
Online ID Calculator

Online ID Calculator, internette rastladığım en faydalı araçlardan biri ve böyle bir araçtan sizleri de haberdar etmek istedim.

onlineIDCalculator

Sıra sizde!

Haydi bakalım! Kendinize sayısal bir ayna tutun. İnternet’te ne kadar tanınıyorsunuz? Kişisel marka olma iddianız var mı? Ne kadar yol kat ettiniz?

Testi, buraya tıklayarak açıp kolaylıkla ve zevkle uygulayabilirsiniz. Sonrasında bu yazı ve sizin sonuçlarınızla ilgili verileri yorum yazarak paylaşırsanız memnun olurum.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Hasan Baltalar
Üye
Comment
Ziyaretinize Teşekkür
Yorum 2 (29 Ağustos 2012 11:34)
Petek Hanım,

Teveccühlerinize lâyık olabilmeyi ümit ediyorum.

Ben de bahsettiğiniz profesyonellerin, kişisel markalaşma yolculuğunda sizden faydalanacaklarına inanmaktayım.

Ziyaretinizle tekrar onurlandırmanızı diler, teşekkürlerimi sunarım.
Petek Kabakcı
Konuk
Comment
Kişisel Markalaşma bilincine katkınız için teşekkür ederim.
Yorum 1 (29 Ağustos 2012 10:07)
Hasan Bey,

Geniş bir kapsama sahip Kurumsallaşma Mühendisliği çalışmalarınızla kurumlara kattığınız büyük artıdeğer, en değerli övgüleri hak ediyor.

Kişisel Markalaşma Ölçümü makalenizi büyük bir zevkle okudum. Konunun özünü bu denli güzel ifade etmeniz ve önemini vurgulamanız, profesyonel yaşamda sıradışı bir gelişimi hedefleyen profesyonellere ışık tutacaktır.

Başarılı çalışmalarınızı gönülden destekliyorum.

Saygılarımla,

Petek Kabakcı

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.