Paylaşmak kolay!
OMO Etkinliği
Hasan Baltalar
20 Ekim 2012 Cumartesi
6428 Görüntülenme
2 Yorum

16 Ekim 2012 Salı günü İstanbul’da, TMMOB Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin organize ettiği, INTERMOB ve Ağaç İşleme Makinesi fuarlarını barındıran TÜYAP’ın ev sahipliği yaptığı bir seminer düzenlendi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği “Orman Ürünleri ve Mobilya Endüstrisinde Mühendislik” isimli seminerde ben de bir konuşma yaptım ve kurumsallaşmada mühendislik kavramı ve metodolojisinin gereği ile önemine vurgu yapmaya çalıştım.

Seminerden Notlar

Açılış konuşmasını Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Sn Yüksel Yüksel’in yaptığı seminerin moderasyonunu, odanın ikinci başkanı Prof Dr Aynur Aydın Coşkun üstlenmişti. Konu ile ilgili açıklamalarını, araya serpiştirdiği anekdotlar ile zenginleştiren Coşkun, zamanın yönetimi konusunda da oldukça becerikliydi.

HXWxqyhQ_o.jpgEtkinlik Afişi
Resim: imgbox.com
HXWxqyhQ_o.jpgEtkinlik Afişi
Resim: imgbox.com

İlk konuşmacı olan Sn Metin Kahveci, sektörde yer alan mühendislerin nasıl olması ve nelere dikkat etmesi gerektiğine dair değerli bilgiler verdi. Kahveci’nin bizzat kendi pratiğinden aktardığı tecrübeler, mühendis ve mühendis adayları için kulak küpesi niteliğindeydi.

Son konuşmacı Sn Sabit Tunçel, sektördeki verimlilik uygulamalarından bahsetti ve mühendislerin verimlilik için faydalanabileceği pratik bilgiler verdi. Konuşmasını uygulamalardan alınan görüntülerle destekleyen Tunçel’in sunumu ilgiyle izlendi.

Yapılan Yorumlar

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın, izleyenler arasındaydı. Yine semineri başından sonuna kadar izleyen TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Sn Serdar Yalçın, kendisine söz verilmesi üzerine kürsüye gelerek yapılan konuşmalara iltifatlarda bulundu; TÜYAP fuarlarında gerçekleştirilen sektörel seminerlerin gittikçe geliştiğinden bahsetti. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof Dr Ahmet Yeşil de yaptığı kısa konuşmada akademi olarak bu tür seminerlerden istifade ettiklerini ve edinilen tecrübeleri öğrencilere yansıttıklarını söyledi.

Seminerin gerçekleşmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara, zaman ayırıp gelerek bizleri onurlandıran izleyicilere, ilgileri ve samimi tebriklerinden dolayı teşekkür ediyorum.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Hasan Baltalar
Üye
Comment
Teşekkür
Yorum 2 (24 Ekim 2012 10:12)
Sabit Bey, iltifatların için teşekkür ederim. Üzerinde oldukça büyük bir emeğin olan, zevkli bir organizasyondu. Katkılarınla odanın daha büyük işler başaracağından eminim.
Sabit Tunçel
Konuk
Comment
Seminer Hk.
Yorum 1 (24 Ekim 2012 06:26)
Hasan Bey,

Öncelikle seminere yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bu tür organizasyonlarda bizleri yanlız bırakmamış olmandan dolayı minettarım.

Yorumlarında kendi sunumundan hiç bahsetmemişsin. Son derece ilgi ile izlenen ve seminer sonundaki yankıları hâlâ daha devam eden, kurumsallaşma konusundaki sunumun gerçekten harika idi. Seminerin sektörümüze çok faydalı olduğunu, fuar sonrası gelen tepkilerden anlamak mümkün idi.

Tekrar emeğine sağlık, teşekkür ederim.

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.