Paylaşmak kolay!
E-posta adresiniz var mı?
Anonim
17 Eylül 2015 Perşembe
8143 Görüntülenme
Yorumsuz

Bir adam, yazılım şirketine iş görüşmesine gidiyor. Çalışmak istediği iş de tuvalet temizleyiciliği. İlgililerle görüşüp, tıkanmış bir lavaboyu temizleyerek sınavdan geçiyor.

Bir yönetici adama sınavı geçtiğini; hangi gün saat kaçta iş başı yapması gerektiğinin, kendisine e-posta yoluyla bildirileceğini söylüyor. Adam da bilgisayarı olmadığını, dolayısıyla e-posta kullanmadığını açıklıyor.

Sanal olarak yoksunuz!

b144i001.jpgResim Tasarımı: Hasan Baltalar
b144i001.jpgResim Tasarımı: Hasan Baltalar

Yönetici ise, “Üzgünüm ama e-postanız yoksa, siz sanal olarak var sayılamazsınız ve bu yüzden sizi işe alamayız.” diyor. Adam çaresizce dışarıya çıkıyor.

Ne yapsam, ne etsem!” diye düşünürken, cebindeki para ile 20 kilo kiraz almaya karar veriyor. Kapı kapı gezerek kirazları satıyor ve iki saat içinde sermayesini iki katına çıkarıyor. “Bu şekilde ekmek paramı çıkarabilirim.” diyerek, her gün sabah erkenden kalkıyor ve kapı kapı dolaşarak kiraz satıyor. Her gün sermayesi büyüyor. Derken küçük bir kamyonet alıyor ve satışa öyle devam ediyor. Az bir zaman sonra büyük bir kamyon ve birkaç küçük kamyonet alıyor.

Aradan beş sene geçiyor. E-posta adresi olmadığı için temizlikçiliğe layık görülmeyen adam, ülkesinin en büyükleri arasında yer alan bir lojistik şirketinin sahibi oluyor.

E-posta adresi olsaydı?

Bir gün ailesinin geleceğini düşünerek sigorta yaptırmak istiyor. Sigorta şirketi kendisinden bir e-posta adresi istiyor. E-posta kullanmadığını söylediğinde sigortacı: “İlginç! E-postanız olmaksızın büyük bir holding kurmuşsunuz. Bir de e-posta adresiniz olsaydı neler yapardınız!" diyor.

Adamın cevabı: “E-posta adresim olsaydı, şu anda tuvalet temizliyordum.” oluyor.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.