Paylaşmak kolay!
Merhaba
Hasan Baltalar
15 Temmuz 2008 Salı
5328 Görüntülenme
9 Yorum

Bir süredir üzerinde çalıştığım internet sitem, bugün yayınına başladı.

b039i001.jpgAçıldık!
b039i001.jpgAçıldık!

HasanBaltalar.com, tıpkı bir iş projesi gibi planlanarak hazırlandı. Yıllardır faydalandığım zihin haritalama tekniği ile sitenin yapısal haritası hazırlandı. Görsel kimliği oluşturan logo, renk vb elemanlar tasarlandı. İçerik konusunda çok sayıda model incelendi. İçerik Yönetim Sistemi (CMS) kullanılarak çevrimiçi ortamda kuruldu, bir süre çalıştırılarak test edildi ve sonunda internet sunucusuna bırakıldı. Bu titizliğe rağmen canlı kullanım esnasında oluşabilecek olası hatalardan dolayı, sitemin tüm ziyaretçilerinin affına sığınıyorum.

Amaç nedir?

HasanBaltalar.com’u oluşturmaktaki gayem; yıllardır edindiğim bilgi ve tecrübeyi, emeğe saygı ve mahremiyeti muhafaza ilkeleri çerçevesinde, herkese açık bir ortamda faydalanılabilir hale getirmek ve aynı zamanda, profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri için bir köprü oluşmasını sağlamaktır. Elbette tüm birikimi kısa bir süre içinde böyle bir ortama taşımak mümkün değildir. Bu, buzdağı örneğinde olduğu gibi işin tabiatına da aykırıdır.

Neden farklı?

HasanBaltalar.com’u farklı kılan bir takım özellikler var. Siteyi tamamen incelediğinizde bunları hissedebilirsiniz. Ancak kısaca özetlemek gerekirse;

  • Kurallara uygun, temiz ve anlaşılır bir dil kullanmaya gayret ettim. Hiçbir yazı, yazım kurallarına göre kontrol edilmeden siteye konulmadı. Dikkatten kaçan olası hatalar, uyarıldığında hemen düzeltilecektir.
  • Görselliğin çok önemli olduğuna inanırım. Yöneticilik yaptığım yıllarda, yazım hataları nedeniyle çok sayıda metni düzeltilmek üzere geri çevirdiğim olmuştur. Görünümü etkilemeyen eserin içeriğine, çoğu zaman bakma gereği duyulmaz. Bu nedenle, sitemin tasarımında renklerin ilişkisi ve ölçülerin Altın Oran prensibine uygunluğu gibi esaslara dikkat edilmiştir.
  • İnternet, her türlü bilginin sınırsız ve kontrolsüz bir şekilde dolaştığı bir ortam haline geldi. Bunun neden olduğu kirlenmeye katkıda bulunmamak için, yayınladığım her yazıda kaynak belirtmeye özen gösterdim. Kaynağı tüm gayretlere rağmen bulunamayan, fakat doğruluğu herkes tarafından bilinen veya en azından tekzip edilmemiş bilgiler için, Anonim kelimesini kullanarak güvenilirliğinin test edilmesi gerektiğini belirtmeye çalıştım. Sitemden alıntı yapılırken de, kaynak gösterilmesi gerektiğini Kullanım Politikası’nda belirttim.
  • Kişi ve kurumların itibarını zedeleyecek ifade ve tespitlerden kaçınmaya çalıştım. Bazen doğruyu göstermek, tersini savunanı suçlamak olarak algılanabiliyor. (Ölçüsü kaçırılmamak kaydı ile) ironi ve mizah, anlatılmak isteneni çok kısa ve etkili bir yolla anlatmaya yarıyor. Bu tür eleştirilere, herkesin olumlu açıdan bakmasında fayda olduğuna inanıyorum.

Katkınız gerekli!

Ziyaretçilerinin her konudaki eleştirilerini, bu sitenin gelişmesi ve azami faydayı oluşturmasına katkıda bulunması için olumlu yönden değerlendireceğimin bilinmesini isterim. Bu konuda benimle iletişim kurmaktan ve yazılara yapıcı yorumda bulunmaktan lütfen çekinmeyiniz.

HasanBaltalar.com’a olan ilginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Levent
Konuk
Comment
Yazı Boyutu
Yorum 9 (07 Mart 2017 08:39)
Güzel bir çalışma. Keşke benim gibi ihtiyarlar da düşünülüp, yazı boyutları okunacak hâle getirilse ☺ Esen Kalın.
Ahmet Eryılmaz
Konuk
Comment
“Artık yayındayız!” hakkında
Yorum 8 (20 Aralık 2012 18:06)
Abartmayan (komplekssiz), dediğini yapan, anlaşılır, niş noktalara değinen, görsel olarak okuyucu dostu bir site.
Fazıl Canbulut
Konuk
Comment
Daima daha iyiye
Yorum 7 (18 Eylül 2008 07:43)
Hasan Bey, tebrik ederim. Sitenin formatından, bizim de bildiğimiz gibi bir tecrübenin yansıması olduğu görülebiliyor. Allah utandırmasın, başarılar.
İzzet
Konuk
Comment
Tebrik
Yorum 6 (06 Eylül 2008 18:20)
Hayırlı olsun. Güzel başlangıç.
İlkay
Konuk
Comment
Tebrikler
Yorum 5 (22 Ağustos 2008 11:16)
Artık ziyaret edeceğiz. Bilgilerinizden faydalanacağız.
Münevver Demirel
Konuk
Comment
Hayırlı olsun
Yorum 4 (21 Ağustos 2008 09:45)
Siteniz gerçekten güzel olmuş Hasan Bey, tebrik ederim. Çalışmalarınızda Allah’tan başarılar diliyorum.
Zeynep GG
Konuk
Comment
Kurumsallaşma Mühendisliği
Yorum 3 (15 Ağustos 2008 12:05)
Merhabalar,

Web sitenizi inceledim. Şu an içerik açısından zengin olmasa da, tasarımı ilerleyen günlerde zengin bir içerikle dolacağını gösteriyor. Çok yalın ve yormayan bir tasarım olmuş elinize sağlık.

Kurumsallaşma Mühendisliği olarak adlandırdığınız yaklaşımınızla anladığım kadarıyla kurumsallaşma yolundaki püf noktaları deneyimlerinizden süzerek bir araya toplamışsınız. Mesleğinde henüz yolun başında bir mühendis olarak bu deneyimlerinizden faydalanmayı çok isterim. Bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Tekrar tebrik ederim. İyi çalışmalar.

ZGG - Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği
Anonim
Konuk
Comment
“Artık yayındayız!” hakkında
Yorum 2 (24 Temmuz 2008 11:19)
Siteniz hayırlı olsun, çok beğendim. Tebrik ederim.
Duygu
Konuk
Comment
“Artık yayındayız!” hakkında
Yorum 1 (18 Temmuz 2008 14:46)
Siteniz hayırlı olsun. Genel olarak konulara göz attım. Sitenin düzeni, konuların sınıflandırılışı gerçekten çok güzel. Tekrar hayırlı olsun, tebrik ederim.

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.