Mobil cihaz uyumu gerçekleştirildi!

Mobil Cihaz Uyumluluğu çalışması tamamlandı. HasanBaltalar.com internet sitesi, mobil cihazlarla artık daha rahat okunabilir bir şekilde görüntülenmeye başladı. (18 Ocak 2023)

“Mikro Blog” sayfası açıldı!

Mikro bloglar kullanıcıların kısa cümleler, anlık fotoğraflar veya başka yazılara bağlantılar gibi küçük içerik parçalarını paylaştıkları ortamlardır. Bunun için bir alt yapı oluşturmak yerine, bilinen en yaygın mikro blog ortamı olan Twitter’da yazdıklarım internet sitemin buna ayrılan bir sayfasında canlı akışla yer almaya başladı. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. (29 Kasım 2015)

Bloga “Cümle Tweetleme” eklendi!

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması üzerine, okurlar beğendiği blog yazılarını paylaşarak takipçi kitlesini haberdar ediyor. Ancak bir yazının komple paylaşılmasının yanında, okurlar bazen içinden bazı cümleleri paylaşmak istiyor. Bu durumda kopyala/yapıştır usulü için cümleyi alıp Twitter’a geçmek gerekiyor. İşte bloguma bunu kolaylaştırmak amacıyla bir özellik eklendi. Artık beğenilebilebileceğini düşündüğüm bazı cümleler, doğrudan üzerine tıklanarak kolaylıkla Twitter’da paylaşılabilecek. Bu tür cümlelerin yanında Twitter’ın kuş simgesi ( Twitter ) yer alacak. (1 Aralık 2014)

“Yazıcı Dostu Görünüm” eklendi!

Siteye, blogda yer alan yazıların kağıda düzgün yazdırılabilmesi amacıyla, sadeleşmiş yazıcı dostu (printer friendly) görünüm veren fonksiyon eklendi. Artık blog yazılarımdaki sosyal paylaşım düğmelerinin en sağında bulunan yazıcı simgesine tıklayarak, yazıcınızdan okunması kolay çıktı alabileceksiniz. Yazıyı aynı yolla PDF dosyası olarak da diskinize kaydedebileceksiniz. (9 Haziran 2013)

“HasanBaltalar.com” taşındı!

HasanBaltalar.com, yayın hayatına başladığı 15 Temmuz 2008 tarihinden bu yana barındırıldığı Birnet (Ankara) sunucularından, Pusula (İstanbul) sunucularına taşındı. Taşınma işlemi, Birnet'in profesyonel internet barındırma hizmetine son varmesi nedeniyle gerçekleşti. Bu süre zarfında sponsorluk çerçevesinde hizmet veren Birnet’e ve yeni sponsorum Pusula’ya, örnek alınacak kaliteli hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. (08 Şubat 2013)

“Eğitim” bölümü güncellendi!

Çalışma Alanı başlığı altında yer alan Eğitim bölümü, talepler üzerine çeşitlenerek yenilendi. (15 Ocak 2012)

“İş Haberleri” sayfası eklendi!

En popüler haber kaynaklarının ekonomi servislerinden RSS takibi yoluyla 15 dakikada bir alınan ve sitenin konusu ile ilgili kavramları içeren haberlerin süzülmesiyle oluşturulan “İş Haberleri” sayfası hizmete girdi. Bu sayfayı internet tarayıcınızın “Sık Kullanılanlar” bölümüne ekleyip, istediğiniz zaman tekrar ziyaret edebilir ve böylece iş dünyasından haberdar olabilirsiniz. (15 Şubat 2011)

“İş Haberleri” sayfası, kendisine alt yapı hizmetini sunan “Yahoo Pipes” servisinin kapanması üzerine maalesef yayından kalktı. (1 Ekim 2015)

“Eğitim” bölümü güncellendi!

Çalışma Alanı başlığı altında yer alan Eğitim bölümü, ziyaret eden konukların daha kolay gezinti yapmaları ve verdiğim eğitimleri daha iyi algılamaları amacıyla genişletildi. Ziyaretçiler, artık eğitimleri ve içeriklerini buradan daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilecekler. (10 Kasım 2008)