Paylaşmak kolay!
Bir Gün / İki Hayat
Hasan Baltalar
13 Eylül 2009 Pazar
7743 Görüntülenme
3 Yorum

Denizli’de faaliyet gösteren “Deniz Tekstil” firmasının kalite güvence birimi, işletmede yaşanabilecek iş kazalarını önlemek amacıyla bir çalışma grubu kurdu. Grup, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusundaki bilinci arttırmak amacıyla, kendi imkânlarını kullanarak bir kısa film çekme kararı aldı. Firma çalışanlarının ramak kala olayları ve sebep olabileceği iş kazaları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çekilen kısa filmde, yine firma çalışanları rol aldı.

Deniz Tekstil, 2001 yılından bu yana ISO 9001 Kalite Yönetimi, 2007 yılından bu yana da ISO 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (OHSAS) ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri’ni uyguluyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda henüz yolun başında olduklarını belirten firmanın Kalite Güvence Müdürü Sn Selçuk Aksarı, gerek üst yönetimin gerekse çalışanların işleyen sistemlere olan inancının, çalışmalarını yönlendirdiğini ifade ediyor.

Aksarı, kendilerini bu çalışmaya iten ana sebebin, iş kazalarının önlenmesinde en önemli verilerin ramak kala olaylarından geldiğini düşünmeleri olduğunu; bu olayların kayıt altına alınmasını sağlamak üzere oluşturdukları kalite çemberi proje grubunun, yaptığı çalışmalar sonucunda bu kısa filmi çekmeye karar verdiğini belirtiyor.

b078i001.jpgDeniz Tekstil’den Kısa Film
b078i001.jpgDeniz Tekstil’den Kısa Film

Çalışanların daha güvenli koşullar ve sağlıklı ortamlarda bulunması ve huzur içinde ailelerine dönmesini arzulayan ve bu konuda çaba gösteren Sn Aksarı’yı, çalışmaya emeklerini katan ekibi ve bu örnek uygulamaya destek veren firma üst yönetimini kutluyorum.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Mehmet Kara
Konuk
Comment
Tamamen katılıyorum
Yorum 3 (06 Nisan 2015 17:00)
Bu ve benzer yöntemlerin uygulanması, profesyonel destek alıp eğitimlerle bilincin arttırılması sayesinde birçok kazayı engellenmesine bizzat şahit oldum. Sonuç olarak tecrübelerle sabit olan bu durum, özellikle firma sahipleri ve sonrada çalışanları tarafından önemsendiği ölçüde sıkıntıların önüne geçilmesini sağlayacaktır. Deniz Tekstil yönetimini ve bu videoya katkısı olanları, çabalarından ötürü tebrik ederim. Basit önlemlerin çok büyük sıkıntıları önleyebileceği gerçeğini unutmayarak, bu ve benzeri çalışmaların firmalarda hayata geçmesi ümidiyle, sağlıklı ve başarılı günler dilerim.
Sağlık sektöründe bir çalışan
Konuk
Comment
Tedbir almak tevekkülün gereğidir.
Yorum 2 (25 Eylül 2009 19:17)
Çalıştığımız ortamlarda iş güvenliği ve işçi sağlığı için alınan bir takım önlemler, tedbirler ve kurallar vardır. Bazılarımız bunların bir angarya olduğunu düşünür, tembellik edip daha kolayımıza geldiği için yapmayız. Hatta bu kurallara uyanların ya da tedbirleri alan kişilerin, aksini yapan kişilere göre madden daha dezavantajlı olduğunu düşünürüz. Aslında bunu bir kez daha gözden geçirmemiz lâzımdır. Madalyonun öbür yüzüne baktığımızda işimiz biraz gecikebilir, iş yükümüz birazcık daha artabilir. Ama çok büyük kazaların önlemini almış olabiliriz. Böylece sağlıklı bir şekilde, daha uzun süreler çalışmış olur, ailemize ve kendimize sıkıntı çektirmemiş oluruz. Ben hastane acillerinde güvenlik önlemi almadan çalışırken elini, parmaklarını koparmış, boynu ve beli kırılmış kişileri bizzat gördüm. Haa tedbir alsak bile olmuyor mu derseniz eğer, bizim elimizden gelen tedbir alıp dua etmek, gerisi Allah(cc)’ın takdirine kalmış bir şey. Sağlığımızın kıymetini bilip şükretmemiz icap eder.
İsmail Aydın
Konuk
Comment
Form falan hikaye…
Yorum 1 (20 Eylül 2009 18:13)
Kısmen katılmıyorum Hasan Bey.

Önceki çalıştığım firmada şirket içi bir takım uygulamalara yönelik Ramak Kala Bildirim Köşesi’nde elliye yakın bu tip formum vardır (Bkz: İlgili firma içi yazışmalar ve e-postalar). Fakat form doldurmayanlar maaşlı ve aileleri ile işe devam ederken, biz şimdi iş başvuru formu doldurmak ile meşgulüz. Neymiş? Salla başı al maaşı ☺

Selamlar

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.